Yaklaşım Logo

Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesinden (Women-Up) Yararlanmak İçin Aranan Şartlar (E-Yaklaşım)

MevzuautTR Reklam

Yazar: Murat ARAZ*

E-Yaklaşım / Nisan 2022 / Sayı: 352

I- GİRİŞ

Kadınların iş gücüne katılımını ve kayıtlı istihdamını desteklemek, kadın girişimciliğini teşvik etmek ve kadın çalışanların mesleki becerilerini ve istihdam edilebilirliklerini geliştirerek yeni iş olanakları yaratmayı amaç edinmiş olan “Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi (Women-Up)” projesi Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından birlikte finanse edilmekte ve Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yürütülmektedir.

Yazımızda, adı geçen projenin detayları ve yararlanma şartları izah edilecektir. 

II- GENEL ŞARTLAR

Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi (Women-Up) projesi, aslında mali destek projesi olup uygulamanın yapılacağı illerde, gerekli şartları yerine getiren 4.000 kadın işveren için toplamda 25 milyon Avro (€) mali destek verilmesi yönünde bir uygulamadır.

05.03.2012 tarihinden sonra kurulmuş olan,

Kadın girişimcilere ait

En fazla 9 çalışanı olan

ve ilave olarak kadın işçi istihdam edecek olan,

kadın işverenler, kabaca projenin hedef kitleri olarak ifade edilebilir.

Projenin uygulanacağı dönem 20 ay olarak öngörülmekte ve bu süre zarfında ortalama 4.000 kadın işverene mali olarak destek verilmesi hedeflenmektedir. Projenin uygulanacağı iller ve ayrılan kontenjanlar aşağıda belirtildiği gibidir. Bu illerin bölgesel farklılıklara göre ve kadın işverenlerin yoğunluğu esas alınarak seçildiği ifade edilmektedir. Buna göre; 

Ankara: 900.

Diğer Yazılar
Görüntülenme Sayısı