Yaklaşım Logo

Maaş artışı gündemde!

MevzuautTR Reklam

TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda görüşmeleri devameden alkollü içkilerle ilgili torba yasa teklifiyle önü açılan, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu gibi üst kurul ve denetleyici kurumların başkan ve üyelerine ek görev yerine, maaşlarında 2 bin lira artış yapılması önerildi. Alt komisyondaki görüşmeler sırasında CHP’li Aydın Ayaydın, eski Rekabet Kurulu Başkanı olarak bu düzenlemenin sakıncalar getireceğini söyledi. 



Ayaydın, “Üst kurul başkan ve üyelerinin maaşlarının düşük olduğu bir gerçek. Başka kamu kurum ve kuruluşlarında görev alsalar ellerine geçecek para aylık 2 bin 21 TL. Seyyanen tüm başkan ve üyelerin maaşında bu kadar artış yapılırsa, hem mağduriyetleri giderilir hem de üst kurulların özerkliği tehlikeye girmez” dedi. Ayaydın’ın önerisi AK Partili milletvekillerince de yerinde bulundu. Konuyu bu hafta değerlendirecek üst komisyon kabul ederse başkan ve üyelerin 
maaşlarına 2 bin 21 lira artış yapılacak ancak başka kamu kurumlarında görev almaları yasak olacak. 




DENETİM ELEMANI MÜŞAVİR OLAMAYACAK
Anayasa Mahkemesi’nce daha önce iptal edilen ve torba yasa teklifiyle yeniden getirilen, on yılın altındaki Maliye Bakanlığı denetim elemanlarına yeminli mali müşavirlik yolu açan düzenlemeden vazgeçildi.

haberturk.com / Deniz ÇİÇEK

Diğer Yazılar
Görüntülenme Sayısı